ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Εκστρατεία Καθαρισμού Παραλιών Wish You Were Clean Vol V συνεχίζει στην Αγία Νάπα

11 Ιουλίου 2024, 11:54

images

Οι οργανώσεις  Νεολαία Οικολόγων, Οικολογική Κίνηση Κύπρου , το Center for Social Innovation και το RESET-Research and Education in Social Empowerment and Transformation συνδιοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και καταμέτρησης των σκουπιδιών της θάλασσας, με το σύνθημα “Wısh you were clean” Vol V.

Διοργανώνονται συνολικά τέσσερις (4) καθαρισμοί παραλιών σε όλη την Κύπρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος. 

Ο στόχος της εκστρατείας δεν είναι μόνο η εξάλειψη των αποβλήτων από τις ακτές, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της μείωσης της ρύπανσης σε θάλασσες κι ακτές. Παράλληλα, η εκστρατεία καθαρισμών αλλά και η επιστημονική δράση της καταγραφής των αποβλήτων, είναι μια υπενθύμιση του τεράστιου προβλήματος των αποβλήτων πλαστικού (ιδιαίτερα του πλαστικού μιας χρήσης) στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατες έρευνες έχουν δημοσιεύσει ανησυχητικά αποτελέσματα όπου ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στο ανθρώπινο αίμα σωματίδια μικροπλαστικών[1].

Για τον λόγο αυτό, η εκστρατεία αποσκοπεί να προωθήσει τον εθελοντισμό, την συλλογικότητα, τον σεβασμό προς την φύση αλλά και της χαράς που λαμβάνουμε όταν προσφέρουμε στο περιβάλλον.

Πρόγραμμα Καθαρισμών

  1. Αμμοχωστος, Sirens Beach  Αγία Θέκλα - Κυριακή, 14 Ιουλίου, 9:00 πμ
  2. Λεμεσός Lady’s Mile - Κυριακή, 25 Αυγούστου, 09:00 πμ
  3. Πάφος Λάρα - Σάββατο, 31 Αυγούστου, 10:00 πμ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο youth@cyprusgreens.org ή μέσω τηλεφώνου στο 22518074.

[1]https://www.theguardian.com/environment/2022/mar/24/microplastics-found-in-human-blood-for-first-time

Σχετικά Άρθρα