ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η εβδομάδα προσφοράς της ΕΚΟ «Γέμισε με Ελπίδα» τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

24 Ιουνίου 2022, 11:49

images
  • Το κοινό ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στην πρωτοβουλία της ΕΚΟ Κύπρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Μεγάλη και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα της ΕΚΟ Κύπρου για να συνεισφέρει στο Ίδρυμα «Ελπίδα». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που γιορτάστηκε την 1η Ιουνίου, η ΕΚΟ, μέσα από το σύνολο των πρατηρίων της, διοργάνωσε εβδομάδα προσφοράς και στήριξης στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, με την εκστρατεία «Γεμίζουμε με Ελπίδα».

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προσφοράς που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, οι καταναλωτές ανεφοδίασαν τα οχήματά τους από τα πρατήρια της ΕΚΟ Κύπρου και συνέβαλαν στην ενίσχυση του Ιδρύματος «Ελπίδα».

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη συγκεκριμένη ενέργεια ανήλθαν σε €5,500, ποσό που στη συνέχεια διπλασίασε η ΕΚΟ Κύπρου συγκεντρώνοντας τελικά το ποσό των €11,000. Τα χρήματα διατέθηκαν στο Ίδρυμα «Ελπίδα» για ενίσχυση του ξενώνα φιλοξενίας γονιών τα παιδιά των οποίων λαμβάνουν θεραπεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου κ. Γιώργος Γρηγοράς σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ευχαριστούμε ολόθερμα το κοινό που ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμά μας. Οι πελάτες μας εδώ και 7 χρόνια έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος ’’Ελπίδα’’. Στην ΕΚΟ Κύπρου βλέπουμε την κοινωνική προσφορά σαν σημαντικό κομμάτι της δραστηριοποίησής μας και η ενέργεια περιλαμβάνεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής μας προσφοράς».

Το Ίδρυμα Ελπίδα εδώ και 32 χρόνια καλύπτει τους περισσότερους τομείς περίθαλψης και φροντίδας των παιδιών που μας χρειάζονται. Η συνεισφορά του Ιδρύματος στην κυπριακή κοινωνία περιλαμβάνει την εκπαίδευση των γιατρών, νοσηλευτών και επιστημόνων, την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα, την λειτουργία ξενώνα δίπλα από την Παιδογκολογική κλινική, την αγορά εξοπλισμού, την ανέγερση και λειτουργία των εργαστηρίων μεταμόσχευσης μυελού των οστών και των εργαστηρίων λευχαιμίας, την οικονομική στήριξη των οικογενειών, το πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας και την ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η οικογένεια της ΕΚΟ ευχαριστεί ολόψυχα το κοινό, για τη θερμή του ανταπόκριση!

Σχετικά Άρθρα