ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φωλιές στα κτίρια της CYTA για τα πετροχελίδονα

23 Μαρτίου 2023, 10:18

images

Προσφέρουμε στέγη στα Πετροχελίδονα, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου BirdLife Cyprus.

Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα της Κύπρου και να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές μας στο περιβάλλον, έχουμε τοποθετήσει - από το 2018 - 30 τεχνητές φωλιές για τα Πετροχελίδονα, σε 5 κτίρια του οργανισμού μας, σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Τα Πετροχελίδονα καταφθάνουν στην Κύπρο αρχές Φεβρουαρίου, και σε αντίθεση με τα Χελιδόνια δεν χτίζουν φωλιές, αλλά φωλιάζουν σε μικρές τρύπες κάτω από στέγες, κεραμίδια ή ρωγμές παλιών κτηρίων. Λόγω του ότι τέτοιοι χώροι είναι πλέον δυσεύρετοι, η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών αποτελεί μια προσπάθεια αντιστάθμισης αυτής της απώλειας, δεδομένου ότι, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, ο αριθμός τους μειώνεται ανησυχητικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Ανταία Χρίστου, Λειτουργός του BirdLife Cyprus, μας μιλάει για τον έλεγχο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ειδικά σχεδιασμένες φωλιές και για τα ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί, προκειμένου να προσελκύσουν τα Πετροχελίδονα.

#CytaESG#CytaGreen#carefortheenvironment

Σχετικά Άρθρα