ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιστημονική Ημερίδα Πανδημία Covid-19: Παρόν και Μέλλον

28 Ιουνίου 2022, 12:11

images

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Πανδημία Covid-19: Παρόν και Μέλλον, της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στο ξενοδοχείο St Raphael Marina and Resort στη Λεμεσό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Στην ημερίδα συμμετείχαν πνευμονολόγοι μέλη της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου και γιατροί από 6 διαφορετικές ειδικότητες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν εμπεριστατωμένα στοιχεία για την παρούσα κατάσταση του Covid-19, με τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα σε χαιρετισμό του στην Ημερίδα εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης καθώς όπως είπε, τέτοιες ενέργειες, εμπλουτίζουν την ιατρική κοινότητα της Κύπρου με γνώση. «Παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και ανασκόπησης της διεθνούς βιβλιογραφίας για την πρόοδο της έρευνας που αφορά στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ανθρώπινη υγεία και πως θα πορευθούμε στο μέλλον». 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί  μεταξύ άλλων την προαγωγή και την προώθηση της γνώσης, το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών, ερευνών, συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εργαστηρίων, την εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων σχετικών με την Ειδικότητα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον πρόεδρο του Δ.Σ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στυλιανό Λουκίδη και από τον πρόεδρο του Δ.Σ της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου Μιχάλη Ροβανιά. 

Σχετικά Άρθρα