ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επίσκεψη του Επικεφαλής Επιστήμονα στα εργαστήρια της Medicover Genetics Cyprus

02 Μαΐου 2024, 17:42

images

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ, Δημήτρης Σκουρίδης, επισκέφθηκε τα εργαστήρια της Medicover Genetics Cyprus στη Λευκωσία στις 30 Απριλίου. Τον υποδέχθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συμμετέχοντας σε μια εποικοδομητική συζήτηση για το πρωτοποριακό έργο που επιτελεί η Εταιρεία στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Σκουρίδης εξέφρασε την εκτίμησή του για την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Medicover Genetics, Cyprus. Συζήτησαν την επιτυχημένη πορεία της Εταιρείας, η οποία ξεκίνησε από την εφαρμοσμένη έρευνα και οδήγησε στην εμπορευματοποίηση καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές κλινικές ανάγκες παγκοσμίως.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον κ. Σκουρίδη η στήριξη και εφαρμογή των τριών πυλώνων στρατηγικής της Medicover Genetics Cyprus, τις οποίες θεωρεί κινητήριο μοχλό της επιτυχίας της. Οι πυλώνες αυτοί αφορούν, πρώτον, την ακλόνητη δέσμευσή της ομάδας στην ερευνητική αριστεία, που θέτει τα θεμέλια για επιστημονικές εξελίξεις. Δεύτερον, την προαγωγή της συνεργασίας σε στρατηγικό επίπεδο με προηγμένες τεχνολογικά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ασίας, παρέχοντας σε τοπικά εργαστήρια την ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα της Medicover Genetics μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, και επιτρέποντάς τους να διαδίδουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και υπηρεσίες τους κατά τρόπο που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αγορών τους. Τέλος, κομβικό σημείο αποτελεί και το ότι η Εταιρεία παραμένει στο μεταίχμιο των τεχνολογικών εξελίξεων, αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση, την τεχνητή νοημοσύνη, τους υπερυπολογιστές cloud και το προηγμένο σύστημα open robotics, ενώ παράλληλα τηρεί πολλαπλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Ο ισχυρός αυτός συνδυασμός διευκολύνει τη διεξαγωγή ταχύτερων και πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι η τεχνολογία και οι διαγνωστικές γενετικές υπηρεσίες παραμένουν επαρκώς ανταγωνιστικές σε όλες τις αγορές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σκουρίδης συναντήθηκε με επικεφαλής ομάδων, ερευνητές, αναλυτές δεδομένων και ειδικούς εργαστηρίου, λαμβάνοντας γνώσεις για την ερευνητική διαδικασία, τα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και τον προγραμματισμό που υποστηρίζει τη ρομποτική αυτοματοποίηση. Επιπλέον, συζήτησε το επιχειρηματικό μοντέλο και τη χρήση μηχανικής μάθησης για βελτιστοποίηση μοντέλων με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων Δρ. Μάριο Ιωαννίδη.

Ο κ. Σκουρίδης επαίνεσε την ισχυρή επιστημονική ομάδα, αναγνωρίζοντας την ως κινητήρια δύναμη της Εταιρείας. Συμφώνησε με τον Καθηγητή Πατσαλή για τη σημασία της στήριξης της κυπριακής επιστημονικής κοινότητας. Με πάνω από 200 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η Medicover Genetics Cyprus αποτελεί παράδειγμα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Η δέσμευσή της εναρμονίζεται με την εθνική στρατηγική έρευνας και καινοτομίας (2024-2026), που δίνει έμφαση στην έρευνα υγείας, τη διεθνοποίηση και την εμπορευματοποίηση.

Ο Καθηγητής Πατσαλής τόνισε τις συνεχείς επενδύσεις της Medicover Genetics Cyprus σε ταλέντο και Έρευνα & Ανάπτυξη, δημιουργώντας υψηλής απόδοσης ομάδες, ένα ευέλικτο οικοσύστημα καινοτομίας και ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο με επίκεντρο την παροχή ευέλικτης τεχνολογικής πλατφόρμας. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του Επικεφαλής Επιστήμονα ως ένδειξη του ενδιαφέροντος του κράτους για οργανισμούς όπως η Medicover Genetics Cyprus. Επισήμανε ότι η επιστημονική τους εργασία τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ παράλληλα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα