ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ελληνική Τράπεζα: Ακόμα μια χρονιά προσφοράς στα πλαίσια της εκστρατείας #HBVolunteersChallenge

27 Μαΐου 2024, 10:20

images
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge 2023-2024 από το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Τράπεζας με δράσεις για την ευημερία της κοινωνίας

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge διοργανώθηκε για ακόμη μια χρονιά με τη δυναμική συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας, αποδεικνύοντας ότι η συνειδητή προσφορά, είτε αυτή είναι ατομική είτε ομαδική, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους συνανθρώπους μας.

Μέλη του προσωπικού λειτούργησαν για ακόμη μια χρονιά με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη της ευημερίας της κοινωνίας.

Η εκστρατεία #HBVolunteersChallenge ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2024. Όλες οι Διευθύνσεις/Μονάδες/ Υπηρεσίες της Τράπεζας κλήθηκαν, μέσω του #HBVolunteersChallenge, να συντονίσουν τη δική τους δράση, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από την εκστρατεία ήταν €8.000.

Σε αυτό το διάστημα ενισχύθηκαν οικονομικά 23 Οργανισμοί, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Άνοια ‘Ιθακη’, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων ‘Μοναδικά Χαμόγελα’, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ‘Τοξότης’, η Κοινότητα ‘Αγίου Λουκά του Ιατρού’, το Εθελοντικό Τάγμα Εκτάκτων Αναγκών, το Βαγόνι Αγάπης,  ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αυτισμού (Πάφος), το Ronald McDonald House Charities, ο Σύνδεσμος Παιδικού/Νεανικού Βιβλίου (ΜΚΟ) και άλλα.

Τα μέλη του προσωπικού διοργάνωσαν συλλογή, διαχωρισμό και παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε κοινοτικά παντοπωλεία της Κύπρου, σχεδόν σε όλες τις πόλεις, προσφορά τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες μέσω οργανωμένων συνόλων/ ιδρυμάτων και προσφορά βιβλίων σε βιβλιοθήκες σχολείων και κοινοτήτων (καινούρια και μεταχειρισμένα). Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε προσφορά Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην Κοινότητα Αγρού και στηρίχθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών Μακάριου Νοσοκομείου.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στην εκστρατεία «Υιοθέτησε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» του  Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, με προσφορά κουπονιών από σουπερμάρκετ σε ευάλωτες οικογένειες, αλλά και η στήριξη προς το καταφύγιο σκύλων με αγορά και προσφορά τροφής και άλλων αναγκαίων.

Πέραν των εθελοντικών, φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών δράσεων που διοργανώνει όλο τον χρόνο η Ελληνική Τράπεζα, το #HBVolunteersChallenge έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, προωθώντας το πνεύμα του αλτρουισμού και της προσφοράς. Ήδη, τις περασμένες τρεις χρονιές η Ελληνική Τράπεζα έγινε ο πρώτος οργανισμός που τιμήθηκε για την προσφορά του στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

Σχετικά Άρθρα