ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Εγώ & ο Μεταστατικός Καρκίνος του Μαστού»: Το νέο site της Pfizer Hellas

04 Φεβρουαρίου 2022, 11:10

images

Το τμήμα Ογκολογίας της Pfizer Hellas, στο πλαίσιο της ασθενοκεντρικής προσέγγισης της εταιρείας, δημιούργησε μία νέα ενημερωτική ιστοσελίδα την https://www.meandmbc.gr/ με στόχο την υποστήριξη των γυναικών που διαγιγνώσκονται με μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού είναι ένα στάδιο της νόσου όπου ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί πέρα της αρχικής εστίας σε πιο απομακρυσμένα σημεία του σώματος. Σχεδόν το 30% των γυναικών που θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο θα αναπτύξουν μεταστατική νόσο. Σήμερα όμως, και σε αυτό το στάδιο της νόσου υπάρχουν σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Από το 1990 και μετά παρατηρείται μια σταδιακή αύξηση στην επιβίωση των ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού που σχετίζεται εν μέρει με την ανάπτυξη νέων θεραπειών2

Πέρα από τη θεραπευτική διαχείριση της ασθένειας, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού έχουν να διαχειριστούν συναισθηματικές μεταπτώσεις, δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, καθώς και αμφιβολίες και ερωτήματα σχετικά με την νόσο και τη θεραπεία τους.

H νέα ιστοσελίδα στοχεύει να δώσει απαντήσεις και βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις ασθενείς – σε συνεργασία πάντα με τον ογκολόγο τους – να κατανοήσουν καλύτερα την ασθένειά τους. Έτσι, θα μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις αλλαγές που επιφέρει η νόσος στη ζωή τους, τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές τους σχέσεις. Επίσης, με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να μιλήσουν ανοιχτά με τον γιατρό τους για τα θέματα που τις απασχολούν και να αναζητήσουν τις καλύτερες επιλογές φροντίδας.

«Στη Pfizer δέσμευσή μας απέναντι στους ασθενείς είναι όχι μόνο να ανακαλύπτουμε νέα καινοτόμα φάρμακα αλλά και να συμβάλλουμε στην ενημέρωσή τους, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που η διάγνωσή της αλλάζει ριζικά τη ζωή του ασθενή και των οικείων του. Πρόκειται για ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου οι ασθενείς – αλλά και οι οικείοι τους- χρειάζονται υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουν να ζήσουν με την ασθένεια αυτή, συνειδητοποιώντας ότι «Κάθε μέρα είναι πολύτιμη». Μέσα από το νέο μας site στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλες αυτές τις γυναίκες να κατανοήσουν ότι η σωστή ενημέρωση σχετικά με την νόσο τους θα τις βοηθήσει να τη διαχειριστούν σε συνεργασία με τον γιατρό τους, ώστε να μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα» ανέφερε σχετικά o κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas.

Παράλληλα, το ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο και σε έντυπη μορφή (εγχειρίδιο) με τις αναλυτικές πληροφορίες για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού.


Σχετικά Άρθρα