ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Education Creativity Center και Hope For Children: Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό για γονείς

06 Ιουνίου 2023, 10:52

images

Ανησυχείτε για την αυξητική τάση του σχολικού εκφοβισμού; Διερωτάστε αν είστε σε θέση να εντοπίσετε την εκφοβιστική συμπεριφορά και πιθανά θύματα του εκφοβισμού; Μην χάσετε τα επερχόμενα σεμινάριά για τον «Σχολικό Εκφοβισμό» που συνδιοργανώνονται από το Education Creativity Center (ECC) σε συνεργασία με το "Hope For Children" CRC Policy Center στις 8 Ιουνίου (στα αγγλικά) και στις 15 Ιουνίου (στα ελληνικά). Τα σεμινάρια θα προσφέρουν την ευκαιρία εμβάθυνσης στα αίτια και τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού, τις στρατηγικές πρόληψης, αλλά και μηχανισμούς αντιμετώπισής του. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για αυτό το σημαντικό ζήτημα και να φροντίσετε για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τον εκφοβισμό, να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την ανίχνευση της εκφοβιστικής συμπεριφοράς, και την κατανόηση εάν ένα παιδί είναι θύμα εκφοβισμού, θύτης ή/και θεατής. Οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με πρακτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση και διαχείριση καταστάσεων που σχετίζονται με τον σχολικό εκφοβισμό, καθώς και για τον τρόπο υποστήριξης των θυμάτων.

«Ως υποστηρικτές της εκπαίδευσης των παιδιών, το ECC κατανοεί τη σημασία της αντιμετώπισης αυτού του αυξανόμενου προβλήματος που επηρεάζει σημαντικό αριθμό μαθητών και των οικογενειών τους στην Κύπρο», δηλώνει η κα. Helia Alikhani, Διευθύντρια του ECC. «Ως γονείς και εκπαιδευτικοί, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να εντοπίζουμε τις πράξεις εκφοβισμού, τα βαθύτερα αίτιά του και τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισής του. Επικεντρώνοντας σε προληπτικές στρατηγικές, αλλά και στρατηγική αντιμετώπισης του φαινομένου, ενδυναμώνοντας τα θύματα εκφοβισμού, και διερευνώντας τις επιπτώσεις και συνέπειες στα παιδιά, ενισχύουμε την ευημερία των παιδιών μας», εξηγεί.

Η κα. Alikhani υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στην ενδυνάμωση των παιδιών ώστε να γίνουν υγιή, δημιουργικά και επιτυχημένα άτομα στην κοινωνία. Επισημαίνει την αποστολή του ECC να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς για επαγγελματική ανάπτυξη στην εκπαίδευση και να εφοδιάσει τους γονείς με πρακτικά εργαλεία για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. «Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα ενσυναίσθησης και κατανόησης, εξασφαλίζοντας την ευημερία και την επιτυχία των παιδιών μας. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το διαδραστικό σεμινάριο και ας σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον εκφοβισμό», προσθέτει η κ. Alikhani.

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «School Bullying» στα αγγλικά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου, από τις 18:00-20:00. Το δεύτερο σεμινάριο, «Σχολικός εκφοβισμός» στα ελληνικά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, από τις 18:00-20:00. Και τα δύο σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος, που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Δράκου 5, στη Λευκωσία. Το κόστος συμμετοχής για κάθε σεμινάριο είναι €40. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας και να συμβάλλετε ενεργά στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής του ECC.

Το Education Creativity Center (ECC), ένα νέο κέντρο επαγγελματικής ανάπτυξης και έρευνας στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 2023 με σκοπό την παροχή πρωτοποριακής κατάρτισης σε εκπαιδευτικούς, λειτουργούς εκπαίδευσης, συμβούλους, και γονείς. Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε όλους τους συμμετέχοντες, στη βάση σύγχρονων ερευνών και πρακτικών. Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων του ECC με φυσική παρουσία ή/και υβριδική και πλήρως διαδικτυακή μορφή,  καθώς και μέσω σύγχρονων και ασύγχρονων μορφών μάθησης, διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για όλους τους εκπαιδευόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ECC και τα επερχόμενα σεμινάριά του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου  www.ecc.com.cy.

Σχετικά Άρθρα