ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διήμερη Εκπαίδευση σε Τακτικές Έρευνας Ελλειπόντων Ατόμων

23 Μαρτίου 2023, 11:47

images

Για το Σώμα Εθελοντών SupportCY και την Αστυνομία Κύπρου.

Οι τακτικές έρευνας ελλειπόντων ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων, ο σχεδιασμός του προφίλ του ελλείποντος, η χρήση νέων τεχνολογιών, η ασφάλεια στο πεδίο επιχειρήσεων καθώς και η ψυχολογία του διασώστη ήταν το κύριο αντικείμενο της εκπαίδευσης που έτυχαν 36 μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και μέλη διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας.

Η διήμερη εκπαίδευση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναβάθμισης και αποτελεσματικότητας της δράσης τους στην έρευνα ελλειπόντων ατόμων πραγματοποιήθηκε από τον έμπειρο Έλληνα εκπαιδευτή Κωσταντίνο Καλφούντζο στο SupportCY House.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επιχειρησιακή άσκηση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Το σενάριο αφορούσε ελλείπον άτομο στη Λευκωσία που λόγω της κατάστασης του αλλά και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, ο εντοπισμός του έπρεπε να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Η εκπαίδευση είχε την υποστήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό, στην οποία συμμετείχαν λειτουργοί του Συνδέσμου και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο προσέγγισης ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων με αυτισμό, κατά τη διάρκεια εντοπισμού ελλείποντος ατόμου.  Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους λειτουργούς του Συνδέσμου για τη σωστή χρήση ή/και μη χρήση εξοπλισμού που πιθανόν να επηρεάσει τη συμπεριφορά και την ασφάλεια των ατόμων.

Σχετικά Άρθρα