ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

30 χρόνια παροχής ειδικότητας της Καρδιολογίας γιόρτασε η Καρδιολογική Κλινική ΓΝ Λευκωσίας

19 Ιουνίου 2024, 16:32

images

Με επετειακή Ημερίδα, γιόρτασε η  Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), την συμπλήρωση 30 χρόνων παροχής ειδικότητας της Καρδιολογίας. Στην ημερίδα με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις της Καρδιολογίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου, παρευρέθηκαν ειδικοί ιατροί και λοιποί επαγγελματίες υγείας της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας,  αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων ο ρόλος της απεικόνισης στην αθλητική καρδιολογία, τα red flags στην διάγνωση της Αμυλοείδωσης, η μεθοδολογία και η διαγνωστική αξία στη στεφανιαία νόσο καθώς και η σύγχρονη φαρμακευτική αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για την ενδαγγειακή απεικόνιση των Στεφανιαίων Αρτηριών με τις μεθόδους OCT και IVUS, το ενδοκοιλοτικό υπερηχογράφημα καρδιάς στην Ηλεκτροφυσιολογία, την αγγειοπλαστική στις χρόνιες αποφράξεις των Στεφανιαίων Αρτηριών με βάση την εμπειρία της Κλινικής, καθώς και οι ενδείξεις και αποτελέσματα των παρεμβάσεων ΤΕΕR σε ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε ανοικτή συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών υγείας.

Στο χαιρετισμό του, ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, Ρομπέρτος Καραχάννας αφού ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Κλινικής για την πολυσήμαντη προσφορά του ανέφερε: «Οι Καρδιολογικές Κλινικές του ΟΚΥπΥ και ιδιαίτερα αυτή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι στρατηγικής σημασίας για τον Οργανισμό, καθώς εξυπηρετεί τεράστιο όγκο ασθενών, προσφέροντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο νέο περιβάλλον του τομέα της υγείας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην οικονομική αυτονόμηση του. Ως Οργανισμός θεωρούμε την Καρδιολογική Κλινική το καμάρι μας και παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες Κλινικές».

Η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λειτουργεί σαν αυτόνομη κλινική από το 1988 και αποτελεί την μεγαλύτερη Καρδιολογική Κλινική της Κύπρου. Η Κλινική στελεχώνεται από ομάδα 17 εξειδικευμένων καρδιολόγων,  την οποία πλαισιώνει έμπειρο και καταρτισμένο νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένη με τον πιο σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό ιατρικό εξοπλισμό. 

Η Κλινική διαθέτει σήμερα 30 κλίνες στους καρδιολογικούς θαλάμους, 13 στην Μονάδα Εμφραγμάτων και 5 στην Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας, δυο σύγχρονα εργαστήρια επεμβατικής καρδιολογίας και επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας και βηματοδότησης, δύο Αναίμακτα Εργαστήρια Υπερήχων και Δοκιμασιών κοπώσεως και τμήμα εξωτερικών ιατρείων. Το προσωπικό της Κλινικής παρέχει έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σε όλο το φάσμα των νόσων και παθήσεων της καρδίας και αντιμετωπίζει τα οξέα και πιο σοβαρά περιστατικά στην καρδιολογική εντατική. Την Κλινική πλαισιώνουν και υποστηρίζουν όλες οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, του μοναδικού τεταρτοβάθμιου Νοσοκομείου της χώρας, διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικής και πολυεπίπεδης φροντίδας.

Για πληροφορίες και ραντεβού με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού ή επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα  22603490 και 22603544.

Σχετικά Άρθρα