ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Κέντρο Τραύματος ΓΝ Λευκωσίας επισκέφθηκε ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς τραύματος

12 Ιουνίου 2023, 17:46

images

Το νεοσύστατο και μοναδικό Κέντρο Τραύματος στην Κύπρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επισκέφθηκε ο καθηγητής Δημήτρης Δημητριάδης, ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς τραύματος ανά το Παγκόσμιο, για αξιολόγηση και παροχή εισηγήσεων στους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου.

Ο Δρ. Δημητριάδης ο οποίος εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας και ως Διευθυντής Τραύματος, Επείγουσας Χειρουργικής και Χειρουργικής Εντατικής Μονάδας Θεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο του Λος Άντζελες, είχε αρχικά εμπλακεί στην ετοιμασία μελέτης για αναβάθμιση του συστήματος τραύματος, η οποία ολοκληρώθηκε και με την συμβολή του Δρ. Χρύσανθου Γεωργίου, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο, ο Δρ. Δημητριάδης επισκέφθηκε αρχικά τους ασθενείς τραύματος οι οποίοι νοσηλεύονται στο θάλαμο της Χειρουργικής Κλινικής, συζητώντας διεξοδικά με τους επαγγελματίες υγείας το θεραπευτικό πλάνο του κάθε ασθενή ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με την Διεύθυνση του Νοσοκομείου, το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ κ. Κύπρο Σταυρίδη, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του Κέντρου. Ο Δρ. Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και διαδικασιών και για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Το Κέντρο Τραύματος, ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ επίσημα λειτούργησε τον Ιανουάριο του 2023 με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένη, άρτια και εξειδικευμένη φροντίδα σε πολυτραυματίες.

Το Κέντρο Τραύματος αναμένεται να μειώσει σημαντικά τους θανάτους από τροχαίες συγκρούσεις και εργατικά ατυχήματα αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε ο θεσμός του Κέντρου Τραύματος παρατηρήθηκε μείωση θανάτων μέχρι και 30%.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Τραύματος στο σύνδεσμο: https://shso.org.cy/clinic/kentro-travmatos/.



Σχετικά Άρθρα