ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεργασία Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝ Λευκωσίας και Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου

13 Ιουνίου 2023, 12:31

images

Νέοι ορίζοντες στη διάγνωση και αντιμετώπιση εξειδικευμένων περιστατικών στο φάσμα της διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας καθώς και επιστημονικής έρευνας με τη σύναψη συνεργασίας μεταξύ του Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ και του εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠαΓΝΗ)

Συνεργασία που ανοίγει νέους ορίζοντες στο ερευνητικό έργο των επαγγελματιών υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) υπέγραψε ο Οργανισμός με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας επισφραγίζει τη συνεργασία του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, του οποίου προΐσταται ο Δρ Νεκτάριος Πούλλος, Επεμβατικός Ακτινολόγος του Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης και στο ΠαΓΝΗ, Διευθυντής είναι ο Δρ Καραντάνας Απόστολου (Καθηγητής Ακτινολογίας). Η συνεργασία θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των εξετάσεων απεικόνισης και των ελάχιστα επεμβατικών (αναίμακτων) θεραπειών, που λαμβάνουν οι ασθενείς του Τμήματος, καθώς προνοεί την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης για αντιμετώπιση μέχρι και των πιο περίπλοκων και απαιτητικών περιστατικών.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του συγκεκριμένου Μνημονίου είναι η ανάπτυξη και η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν το φάσμα της Διαγνωστικής και Επεμβατικής – Νευροεπεμβατικής Ακτινολογίας καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη συνεχή εκπαίδευση του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού του Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝ Λευκωσίας.

Το Μνημόνιο μεταξύ ΟΚΥπΥ και ΠαΓΝΗ προνοεί την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων ποικίλης θεματολογίας που αφορούν όλο το φάσμα της διαγνωστικής και επεμβατικής Ακτινολογίας και ταυτόχρονα ενισχύει την αξιοποίηση και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και πρωτόκολλα στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών στόχων.

Στα πλαίσια υλοποίησης του Μνημονίου, το προσωπικό των δύο Τμημάτων θα έχει την ΑΜΕΣΗ δυνατότητα αμοιβαίας ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης στη διάγνωση απεικονιστικών εξετάσεων που διενεργούνται στα εμπλεκόμενα Τμήματα σε πραγματικό χρόνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών τηλεδιάγνωσης παρέχοντας παράλληλα προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Τμημάτων, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Κύπρος Σταυρίδης σημείωσε: «Κάθε συνεργασία που συνάπτει ο ΟΚΥπΥ με Νοσοκομεία και διεθνή κέντρα αριστείας γίνεται με μοναδικό στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς. Μέσω της Έρευνας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας μεταξύ των δυο ακτινολογικών τμημάτων, βελτιώνεται στο έπακρον η επιστημονική κατάρτιση του ιατρικού- και παραϊατρικού προσωπικού, ακολουθώντας τη ραγδαία εξέλιξη των απεικονιστικών μεθόδων και ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών που εφαρμόζονται στον τομέα της ακτινολογίας. Ο Οργανισμός είναι πάντοτε θετικός σε ανάλογες συνεργασίες που αναβαθμίζουν συνεχώς το επίπεδο των υπηρεσιών μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://shso.org.cy/clinic/aktinologiko-2/



Σχετικά Άρθρα