ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύνδεσμος Ψυχολόγων: Αναμένεται σημαντική αύξηση στην ανάγκη για δράσεις για ψυχική υγεία

13 Οκτωβρίου 2020, 09:05

images

Αναμένεται ότι η ανάγκη για δράσεις που αφορούν την ψυχική υγεία και ψυχοκοινωνική υποστήριξη θα αυξηθεί σημαντικά μέσα στους επόμενους μήνες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2020 με θέμα «Επένδυση στην ψυχική υγεία».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η φετινή χρονιά και οι αλλαγές που προκλήθηκαν σε όλους τους τομείς της ζωής μας λόγω του COVID-19 και της καραντίνας, έφεραν στην επιφάνεια την τεράστια σημασία τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.

«Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν έμμεσα ή άμεσα τις συνέπειες της πανδημίας, με μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Παρόλα αυτά, λίγοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας», σημειώνεται.

Αναφέρεται πως «η επένδυση σε προγράμματα ψυχικής υγείας σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία αντιμετωπίζουν έλλειψη χρηματοδότησης εδώ και χρόνια, κρίνεται τώρα πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε. «Γι’ αυτό τον λόγο ο στόχος της φετινής καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, είναι η αύξηση των επενδύσεων – οικονομικών και μη- στην ψυχική υγεία», προστίθεται.

«Αυτή τη χρονιά, ας ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε να γίνουν τα λόγια πράξεις. Ας διεκδικήσουμε καλύτερες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και μεγαλύτερη επένδυση από την κυβέρνηση σε προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά, ενήλικες και άτομα της τρίτης ηλικίας. Αυτή τη χρονιά, σας ενθαρρύνουμε να ενώσετε τις φωνές σας μαζί με τους ειδικούς της ψυχικής υγείας και να αναλάβουμε την ευθύνη συλλογικά, να αγωνιστούμε μαζί για έναν κόσμο όπου η ψυχική υγεία αναγνωρίζεται ως βασικό συστατικό της ανθρώπινης υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα