ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβόλαιο Medochemie - ΙδΕΚ για παραγωγή καινοτόμου φαρμάκου για γαστρεντερικές διαταραχές

30 Δεκεμβρίου 2020, 09:29

images

Με στόχο την παραγωγή ενός καινοτόμου φαρμάκου  νέας γενιάς, το οποίο αναμένεται να προσφέρει καλύτερη και φθηνότερη  θεραπεία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των ατόμων που  πάσχουν από σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές, υπεγράφη μεταξύ  Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie και Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας  (ΙδΕΚ) το συμβόλαιο του έργου INNOVATE/0719/0083.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το συμβόλαιο υπέγραψαν ο Διευθυντής  Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Medochemie, Δρ. Χριστάκης  Σεργίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας,  Θεόδωρος Λουκαΐδης.

 Το έργο INNOVATE/0719/0083 επιλέγηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του  προγράμματος «Ανάπτυξη και Προώθηση Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων  Προϊόντων και Υπηρεσιών από Υφιστάμενες Επιχειρήσεις - RESTART  2016-2020».

 Ο Διευθυντής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Medochemie Δρ.  Χριστάκης Σεργίδης, δήλωσε - σύμφωνα με την ανακοίνωση -  ότι η  υλοποίηση της Ερευνητικής πρότασης, που ενεργοποιείται με την υπογραφή  του συμβολαίου, είναι υψίστης σημασίας, καθώς αναμένεται να προσφέρει  καλύτερη και φθηνότερη θεραπεία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα  ζωής των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές.

 Υπέδειξε, προστίθεται, ότι οι επτά εμπειρογνώμονες αξιολογητές της  ερευνητικής πρότασης θεώρησαν σαν παγκόσμια καινοτομία, τόσο την  παραγωγή του φαρμακευτικού αυτού σκευάσματος, όσο και τον τρόπο που θα  μεταφέρεται και θα δρα στο παχύ έντερο.

 Το δραστικό συστατικό του φαρμάκου θα ελευθερώνεται με αργό ελεγχόμενο  τρόπο που θα αυξάνει τον χρόνο τοπικής παραμονής και δράσης του στο  έντερο, συμβάλλοντας στη θεραπεία φλεγμονωδών νόσων, όπως η IBD  (ασθένεια Crohn και ελκώδης κολίτιδα), ανάφερε ο κ. Σεργίδης.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΙδΕΚ, Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η  καινοτόμος δραστηριότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, όπως αυτή της  Medochemie, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια επίτευξης του  στρατηγικού στόχου, να καταστεί η καινοτομία ως βάση βιώσιμης ανάπτυξης  της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα