ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι Σύνδεσμοι Διαιτολόγων και Γυμναστών καλούν το κοινό να είναι προσεκτικό στις επιλογές του

27 Οκτωβρίου 2020, 12:08

images

Την προσοχή του κοινού στην επιλογή υπηρεσιών γυμναστικής και συμβουλών διατροφής, εφιστούν οι Σύνδεσμοι Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ) και Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α).

Όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των δύο Συνδέσμων, μετά από φαινόμενα αλλά και καταγγελίες ότι μη καταρτισμένα άτομα παρέχουν παράνομα και παράτυπα υπηρεσίες Διαιτολογίας/ Διατροφολογίας και Γυμναστικής, οι Σύνδεσμοι καλούν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και τους ενημερώνουν για τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αναφέρει η ανακοίνωση, οι μόνοι που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες Γυμναστικής είναι οι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Επίσης, οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν διαιτολογικές και διατροφικές συμβουλές είναι πτυχιούχοι διατροφολόγοι και εγγεγραμμένοι και πτυχιούχοι διαιτολόγοι, κλινικοί διαιτολόγοι, αθλητικοί διαιτολόγοι και ειδικοτήτων διαιτολόγων.

Οι δύο Σύνδεσμοι αναφέρουν επίσης πως η οποιαδήποτε ολιγοήμερη ή σύντομη «εκπαίδευση» που έχουν λάβει κάποια άτομα σε συγκεκριμένα προγράμματα Διατροφής αλλά και Γυμναστικής, δεν τα καθιστά αρμόδια στους αντίστοιχους τομείς, όπως είναι οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι/ κλινικοί διαιτολόγοι ή πτυχιούχοι διατροφολόγοι μέλη του Συ.Δι.Κυ και οι κατά νόμο εγκεκριμένοι Γυμναστές.

Σχετικά Άρθρα