ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας

24 Φεβρουαρίου 2023, 16:51

images

Ο ΟΚΥπΥ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του τομέα εντατικής θεραπείας και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε κλίνες Εντατικής Θεραπείας, επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων του. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν

τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και διάφορων επισήμων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.

Στις  εντατικές κάθε νοσοκομείου νοσηλεύονται βαριά πάσχοντες ασθενείς με δυνητικά αναστρέψιμες βλάβες της υγείας τους και δίνεται καθημερινά ένας σκληρός αγώνας ώστε οι ασθενείς να παραμείνουν στη ζωή. Η νέα ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας εξοπλισμένη με τεχνολογίες αιχμής για την υποστήριξη όλων των οργανικών συστημάτων των βαρέως πασχόντων ασθενών έχει ήδη ριχτεί στην μάχη και λειτουργεί αυτόνομα ως κλειστή Μονάδα με μια ομάδα 6 εντατικολόγων, νοσηλευτών και φυσιοθεραπευτών.

Στο χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ΓΝ Λάρνακας - ΟΚΥπΥ, Καρδιολόγος - Εντατικολόγος Δρ. Άννα Βαβλίτου αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για τη νέα ΜΕΘ ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα συμβολίζει την  αναγνώριση των προσπαθειών που έγιναν για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής, σύγχρονης και πλήρως εξοπλισμένης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στη Λάρνακα. Η νέα μας μονάδα θα αποτελέσει πρότυπο για το Νοσοκομείο και την πόλη της Λάρνακας».

Με τη σειρά του ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λάρνακας – Αμμοχώστου κ. Γιώργος Αντωνίου τόνισε ότι «η συγκεκριμένη λειτουργία γίνεται με μοναδικό μας κίνητρο την ασφάλεια του ασθενή, ανεξάρτητα από την κοινωνική, οικονομική του κατάσταση, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην λειτουργία του Γ.Ν.Λάρνακας και ταυτόχρονα μεγάλο όφελος προς όλο τον Οργανισμό και το Γενικό Σύστημα Υγείας της χώρας.»

Περισσότερες πληροφορίες για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://shso.org.cy/hospital/geniko-nosokomeio-larnakas/.



Σχετικά Άρθρα