ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διαβεβαίωση ΟΣΑΚ προς χρόνιους πάσχοντες για εμβολιασμό τους το ταχύτερο δυνατό

09 Μαρτίου 2021, 14:18

images

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου διαμηνύει ότι οι ευπαθείς ομάδες με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα και καλεί τους χρόνιους πάσχοντες να συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας, να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΣΑΚ διαβεβαιώνει τους χρόνιους πάσχοντες ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους το ταχύτερο δυνατό.

Όπως αναφέρει η Ad-Hoc Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών για COVID-19, προσπαθεί να εντοπίσει τις ευάλωτες ομάδες σύμφωνα με το δημοσιευμένο κατάλογο των συνανθρώπων μας οι οποίοι κινδυνεύουν με σοβαρή νόσηση.

Σημειώνει ότι για τον εντοπισμό τους γίνεται χρήση των δεδομένων, τα οποία ήδη υπάρχουν καταχωρημένα στους ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια χρήσης δεδομένων με τη βοήθεια των ειδικών ιατρών και των εξειδικευμένων κέντρων τα οποία φροντίζουν ασθενείς με τις αντίστοιχες παθήσεις.

Στόχος, συμπληρώνει, «ο τάχιστος εμβολιασμός όλων όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ακόμα ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός αριθμού ασθενών οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ενώ σημειώνει ότι ανάμεσα στις ομάδες αυτές ανήκουν ηλικιακά και ασθενείς, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Τέλος, αναφέρει ότι οι ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ομάδες θα ενημερώνονται από το Υπουργείο Υγείας ή και από τους Ιατρούς τους.

Σχετικά Άρθρα