ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης των παρειών χωρίς χειρουργική επέμβαση

01 Μαΐου 2024, 16:00

images

Εκτός από τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, μια ακόμη κοινή ανησυχία για το δέρμα που έρχεται με τη γήρανση είναι η εμφάνιση χαλάρωσης, ιδίως στις παρειές. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετές διαδικασίες και μέθοδοι που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης. 

Η κατανόηση των βαθύτερων αιτιών της χαλάρωσης των παρειών, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη μέθοδο για την αντιμετώπισή τους. Ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις πιο κοινές αιτίες:

Γήρανση. Η γήρανση είναι η κύρια αιτία της χαλάρωσης των παρειών. Δεδομένου ότι το κολλαγόνο και η ελαστικότητα είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος, η φυσική τους διάσπαση με την ηλικία μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του δέρματος.

Έκθεση στον ήλιο. Η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες, μπορεί επίσης να διασπάσει, τόσο την ελαστίνη, όσο και το κολλαγόνο, οδηγώντας σε ρυτίδες και χαλάρωση των παρειών.

Απώλεια βάρους. Οι διακυμάνσεις βάρους συχνά ωθούν το δέρμα να προσαρμοστεί στις αλλαγές του σώματός μας. Ωστόσο, η σημαντική απώλεια βάρους , μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση της επιδερμίδας λόγω της αδυναμίας του δέρματος να συρρικνωθεί.

Κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ένας ακόμη παράγοντας που οδηγεί σε αλλαγές στο δέρμα. Εκτός του ότι επηρεάζει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα, περιορίζει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος και να μειώσει την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος.

Γενετική. Οι γενετικοί παράγοντες διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην πρώιμη εμφάνιση χαλάρωσης στις παρειές. Εάν 1 από τους 2 ή και οι 2 γονείς σας έχουν χαλάρωση, είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε κι εσείς.

Για τα άτομα που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση των παρειών χωρίς να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση, οι μη χειρουργικές μέθοδοι προσφέρουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ενθέματα 

Τα δερματικά ενθέματα χρησιμοποιούν υαλουρονικό τζελ για την τόνωση της παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτά τα ενθέματα (fillers) μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της χαλάρωσης των παρειών, προσθέτοντας όγκο. Τα δερματικά ενθέματα, συνήθως προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα και μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια πριν χρειαστείτε μια συμπληρωματική θεραπεία.

Θεραπεία με υπερήχους

Η θεραπεία με υπερήχους (ultherapy) είναι μια εγκεκριμένη διαδικασία για δερματικά προβλήματα, όπως χαλάρωση των παρειών. Χρησιμοποιεί υπέρηχο για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτή τη θεραπεία, είναι ότι είναι δυνατό να δείτε αξιοσημείωτη βελτίωση μετά από 1 μόλις συνεδρία.

Θεραπεία με ραδιοσυχνότητες

Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF) παράγει θερμότητα για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 2 έως 3 χρόνια με τη σωστή φροντίδα του δέρματος.

Botox


Το Botox είναι μια μη χειρουργική θεραπεία, αλλά συνήθως περιλαμβάνει ενέσεις. Οι ενέσεις Botox μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χαλάρωσης των παρειών, ενώ μία θεραπεία Botox μπορεί να διαρκέσει 3-6 μήνες.

Σχετικά Άρθρα