ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το Sefton Council απαγορεύει τις διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού στις πινακίδες του

01 Μαΐου 2024, 10:00

images

Ένα συμβούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ψήφισε την απαγόρευση των διαφημίσεων πρόχειρου φαγητού, ως μέρος της συνολικής προσπάθειας κατά των υψηλών επιπέδων παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων. Ειδικότερα, το Συμβούλιο του Sefton, ψήφισε νέα νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι αυτού του είδους οι διαφημίσεις, δεν μπορούν πλέον να τοποθετούνται σε χώρους ιδιοκτησίας του δήμου, όπως διαφημιστικές πινακίδες. Η απαγόρευση θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει στάσεις λεωφορείων, ταξί και σταθμούς.

Το υπουργικό συμβούλιο του Merseyside, ενέκρινε συστάσεις για την υποστήριξη της απαγόρευσης που θα τεθεί σε ισχύ αργότερα μέσα στο έτος. Οι προτεινόμενοι περιορισμοί, δεν θα επηρεάσουν τις υπηρεσίες που διαφημίζονται επί του παρόντος και θα επιτρέψουν στις τοπικές υπηρεσίες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τοποθεσίες που ανήκουν σε δήμους.

Η Υπηρεσία Αναφοράς Τοπικής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι μια έκθεση που υποβλήθηκε στο συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι διαφημίσεις για ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά επηρέασαν άμεσα και έμμεσα τις επιλογές των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι οι νέοι που βλέπουν διαφημίσεις πρόχειρου φαγητού κάθε μέρα, ήταν πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι.

Σημειώνεται ότι το Sefton έχει υψηλά ποσοστά παχύσαρκων και υπέρβαρων παιδιών και ενηλίκων και διευρυνόμενες ανισότητες στην υγεία. Τα δεδομένα που ελήφθησαν από το Εθνικό Πρόγραμμα Μέτρησης Παιδιού, έδειξαν ότι τα ποσοστά του Sefton επί των παιδιών που ζουν με παχυσαρκία έχουν αυξηθεί.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ύστερα από μία αντίστοιχη απόφαση του Knowsley Council νωρίτερα αυτό το έτος, το οποίο έγινε η πρώτη τοπική αρχή στα Βορειοδυτικά της Αγγλίας που περιόρισε τις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων και ποτών .

Σχετικά Άρθρα