ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΔΥ: Να αναγνωριστεί η σπουδαιότητα νοσηλευτικού επαγγέλματος

10 Μαΐου 2024, 13:44

images

Είναι πλέον καιρός να αναγνωριστεί η σπουδαιότητα του νοσηλευτικού επαγγέλματος και να ενισχυθεί η θέση του στην κοινωνία και παράλληλα να παρασχεθεί η αναγκαία υποστήριξη και ευκαιρία για να αναπτυχθεί πλήρως το δυναμικό και οι δυνατότητές του, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) επέλεξε για φέτος το θέμα «Οι Νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας. Η οικονομική δύναμη της φροντίδας», εστιάζοντας στη σημασία της νοσηλευτικής στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανάγκη για αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων αντιλήψεων περί της νοσηλευτικής πρακτικής.

Αν και η νοσηλευτική, σημειώνεται, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος υγείας, δυστυχώς, συχνά αντιμετωπίζεται με κοινωνική υποτίμηση. Παράλληλα, οικονομικοί περιορισμοί παρεμποδίζουν την επένδυση στην ενίσχυση και ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης.

Μέσω του φετινού θέματος, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών προσπαθεί να μεταβάλει τις επικρατούσες απόψεις, υπογραμμίζοντας πως η επένδυση στη νοσηλευτική μπορεί να συμβάλει θετικά στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ταυτόχρονα «επιδιώκεται να αποδοθεί στη νοσηλευτική η αναγνώριση που της αρμόζει, ως ένας ουσιαστικός παράγοντας στον τομέα της υγείας».

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι το φετινό θέμα καθιστά σαφές ότι υπάρχει ανάγκη επένδυσης στη νοσηλευτική. «Ας συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία, την καινοτομία, τη συνεχή εκπαίδευση και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ όλων των επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα