ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τις Διατροφικές Διαταραχές

10 Μαΐου 2024, 16:37

images

Την Τετάρτη 15 Μαΐου (19:00-20:30) στην Δηµοτική Αίθουσα Εκθέσεων (Πινακοθήκη) Λακατάµιας (Οδός Κυριάκου Μάτση 11, 2310), ο Παγκύπριος Σύνδεσµος Στήριξης Ατόµων µε Διατροφικές Διαταραχές διοργανώνει Εκδήλωση Ενηµέρωσης για τις Διατροφικές Διαταραχές στην προσπάθεια µείωσης του κοινωνικού στίγµατος αλλά και ευαισθητοποίησης για το θέµα αυτό. 

Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη στη µνήµη της Παντελίνας Βασιλείου, που έχασε άδικα τη µάχη µε την ανορεξία τον περασµένο Αύγουστο. Στην εκδήλωση θα µιλήσουν ειδικοί στον τοµέα των Διατροφικών Διαταραχών. 

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα χαιρετήσουν η πρόεδρος του Συνδέσµου και κλινική διαιτολόγος, Άνδρεα Κωνσταντινίδου, καθώς και η Δρ. Ελένη Ανδρέου, κλινική διαιτολόγος (RD), πρόεδρος του Συνδέσµου Διαιτολόγων Κύπρου, πρόεδρος του ΜΑΖΙ (ίδρυµα Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας). 

Στη συνέχεια στην παρουσίαση της η κλινική ψυχολόγος Δρ. Νάταλη Κκέλη, θα αναφερθεί στις διατροφικές διαταραχές και στα σημάδια αναγνώρισης τους, στους παράγοντες που συμβάλλουν στην έναρξη των διατροφικών διαταραχών, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας. 

Τέλος, η Eating Disorder Recovery Coach και Eating Disorder Advocate, Άννη Μαρκιτάνη, θα µοιραστεί µαζί µας µερικές από τις προϋποθέσεις και την έννοια της πλήρους ανάρρωσης, υπογραµµίζοντας ότι αν και είναι δύσκολο να αναστραφεί ένας εγκέφαλος που εχει εγκλωβιστεί από την διατροφική διαταραχή, ωστόσο είναι δυνατό, εφικτό και αξίζει τον κόπο. 

Σηµαντικό κοµµάτι της εκδήλωσης είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που λειτουργεί ως σύµβολο ελπίδας, παρουσιάζοντας τις φωνές ατόµων που έχουν προσωπική ή έµµεση εµπειρία µε τις διάφορες πτυχές των διατροφικών διαταραχών: εκείνων που έχουν υποφέρει από διατροφική διαταραχή, εκείνων που έχουν ξεκινήσει το ταξίδι της ανάρρωσης και εκείνων που έχουν υποστηρίξει έναν αγαπηµένο µέσα από τις προκλήσεις της διατροφικής διαταραχής. 

Την συζήτηση συντονίζουν και παρουσιάζουν η Άννη Μαρκιτάνη και η Νάταλη Κκέλη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για δήλωση συµµετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 99803589 ή στα ΜΚΔ του Συνδέσµου (https://www.facebook.com/eatingdisorderscy, https://www.instagram.com/eatingdisordersassociationcy/) 

Ο Σύνδεσµος Στήριξης Ατόµων µε Διατροφικές Διαταραχές συστάθηκε το καλοκαίρι του 2003 από γονείς παιδιών που πέρασαν από διατροφικές διαταραχές. 

Οι στόχοι του συνδέσµου συγκεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και των αρχών, στη ψυχολογική και ηθική στήριξη των παθόντων και των οικογενειών τους, καθώς και η εξάλειψη του στίγµατος. Επιπλέον ο Σύνδεσµος, υπήρξε και συνεχίζει να δρα ως µοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις, για την δηµιουργία υποδοµών στην Κύπρο για ΔΔ. https://eatingdisorderscy.com/

Σχετικά Άρθρα