ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σοκαριστική διαπίστωση στις ΗΠΑ: Μεσήλικες άνδρες επιλέγουν να απέχουν από το σεξ

13 Απριλίου 2021, 18:00

images

Ένα στα πέντε ζευγάρια στην Αμερική δεν κάνει σχεδόν καθόλου σεξ και μάλιστα με κοινή απόφαση στην οποία συμφωνούν και οι δύο πλευρές! 

Σύμφωνα με τον Δρ McCarthy, για την πλειονότητα των ζευγαριών, ιδίως μετά τα 50, την απόφαση για παύση της σεξουαλικής ζωής λαμβάνει ο άνδρας, όχι όμως ως επιθυμία του, αλλά ως συνέπεια της ανασφάλειάς του. «Έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του για τη στύση του και τις σεξουαλικές του επιδόσεις» εξηγεί ο καθηγητής. Επομένως, ποιος ο λόγος να αρχίσει κάτι αν δεν μπορεί να το ολοκληρώσει;

Σε συνέπεια των παραπάνω, ο άνδρας συχνά παγιδεύεται σε έναν φαύλο κύκλο όπου το άγχος, η ένταση και η προσπάθεια να αποδειχθεί καλός εραστής οδηγούν σε μια βιαστική ερωτική πράξη μην τυχόν προλάβει και τον προδώσει η στύση του. Με σύμβουλους την απογοήτευση και την ντροπή, το πληγωμένο αρσενικό παίρνει μονομερώς την απόφαση να διακόψει τις επαφές σιωπηρά ή κατηγορώντας ενίοτε τη σύντροφό του για την έκβαση της σχέσης.

Όπως επισημαίνει ο Δρ McCarthy, αντί το σεξ να έχει έναν θετικό ρόλο στη ζωή του ζευγαριού σε ποσοστό 15-10%, γίνεται ο βασικός παράγοντας για το 50-75% της καταστροφής της σχέσης. Η διακοπή του σεξ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια κακή επιλογή με λανθασμένα κίνητρα.

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων. Αν δεν θέλετε να απευθυνθείτε σε κάποιον σεξολόγο, προσπαθήστε να επαναπροσδιορίσετε το σεξ και τι επιθυμείτε μέσα από αυτό. Για τους περισσότερους ανθρώπους και ιδίως τους άνδρες, το σεξ ταυτίζεται με τη συνουσία. Όταν το δίλημμα είναι «συνουσία ή τίποτα», τότε το τίποτα θα κερδίσει.

Το άγγιγμα δεν είναι απλή υπόθεση. Έχει πέντε διαφορετικούς «χαρακτήρες»: στοργικό, αισθησιακό, ερωτικό, παιχνιδιάρικο και σεξουαλικό. Μπορεί να ανταλλάσσετε χάδια και αγκαλιές, αλλά αυτές οι ενδείξεις τρυφερότητας δεν θα αναζωπυρώσουν το πάθος, εξηγεί ο καθηγητής. Αντιθέτως, τα αισθησιακά, παιχνιδιάρικα και ερωτικά σενάρια είναι στοιχεία της σεξουαλικής έκφρασης που θα σας επανασυνδέσουν σεξουαλικά. 

Όπως αναφέρει «η συνουσία είναι μια φυσική συνέχεια της διαδικασίας ευχαρίστησης-ερωτισμού, όχι μια δοκιμασία επιδόσεων. Ιδανικά, για τις περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες η συνήθης ροή ξεκινά από την άνεση και περνά κατ΄ακολουθία στην ευχαρίστηση, στη διέγερση, στον ερωτισμό φτάνοντας στη σεξουαλική επαφή και καταλήγοντας στον οργασμό».Σχετικά Άρθρα