ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως η τεχνολογία αντιμετωπίζει τη στυτική δυσλειτουργία

30 September 2019, 17:08

images

Η τεχνολογία σήμερα έχει να δώσει λύσεις στους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία που δεν βρίσκουν θεραπεία στα υπάρχοντα φάρμακα.

Η πεϊκή πρόθεση - μία από τις πιο σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές - προσφέρει μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα .

Όπως λέει ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας, «η πεϊκή πρόθεση αποτελείται από τρία τμήματα και ουσιαστικά μιμείται τον μηχανισμό της φυσικής στύσης και χάλασης.

Τα τμήματα από τα οποία αποτελείται, είναι δύο κύλινδροι, μία δεξαμενή νερού και μια αντλία ελέγχου. Τοποθετείται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του πέους και η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις μία ώρα, απαιτώντας νοσηλεία μίας ημέρας.

Η τομή είναι τόσο μικρή, στην κάτω επιφάνεια του πέους, που η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή ούτε από τη σύντροφο την ώρα της επαφής.

Δίνει όμως, μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, με ποσοστό ικανοποίησης που ξεπερνά το 93%, σε σχέση με τις άλλες θεραπείες», μας εξηγεί ο κ. Ρόκκας.

Σύμφωνα με τον χειρουργό, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης γίνεται σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, οι οποίοι:

– Δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή.

– Η φαρμακευτική αγωγή τους προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, λόγω άλλης πάθησης.

– Επιθυμούν μόνιμη και αποτελεσματική λύση.

Η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της τεχνολογίας (νέα μοντέλα), τείνει να γίνει θεραπεία επιλογής έναντι των άλλων «θεραπειών», επειδή:

– Επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς ο άνδρας έχει  στύση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

– Η στύση διατηρείται για όσο διάστημα επιθυμεί ο άνδρας.

– Η εκσπερμάτωση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά.

Τριάντα μέρες μετά την τοποθέτηση, ο άνδρας μπορεί να ενεργοποιήσει την πεϊκή πρόθεση, ασκώντας με το δάκτυλό του ελαφρά πίεση στο δέρμα, πάνω στην αντλία ελέγχου. Αμέσως μετά την ερωτική επαφή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος του.

Η σύγχρονη εποχή των προσθετικών χειρουργείων στο πέος ξεκίνησε το 1950 – 1952, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά η χρήση προθέσεων από ακρυλική ράβδο, για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Η ανακάλυψη της πεϊκής πρόθεσης τριών τεμαχίων, που φουσκώνει, από τον Brantley Scott το 1973, αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία της προσθετικής πέους.

Σχετικά Άρθρα