ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας

16 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Η αναζωογόνηση της θηλυκότητας, με τις σύγχρονες μη επεμβατικές μεθόδους laser καθίσταται τώρα πιο εύκολη από ποτέ, ειδικά για προβλήματα τόσο λειτουργικά όπως κολπική ατροφία και ξηρότητα, χαλάρωση του κόλπου, ακράτεια ούρων, όσο και αισθητικά όπως η  ανάπλαση αιδοίου  και περινέου.

Τα λειτουργικά γυναικολογικά προβλήματα συσχετίζονται με την πάροδο του χρόνου, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών, που συντελούνται στον οργανισμό της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, αλλά και σε νεότερες ηλικίες μετά από τοκετό, είτε λόγω άλλων συνθηκών (πρώιμης εμμηνόπαυσης, χειρουργικών επεμβάσεων κ.α.), επέρχεται ατροφία του κόλπου, με συμπτώματα ξηρότητας, κνησμό, πόνο κατά την σεξουαλική επαφή, μειωμένη κολπική λίπανση, μειωμένη ελαστικότητα και ακράτεια ούρων. Η θεραπεία αναζωογόνησης δημιουργεί ανάπλαση και ανανέωση του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να απαλλάσσεται από τα δυσάρεστα  συμπτώματα και να βελτιώνει έτσι τη σεξουαλική της ζωή.

Η θεραπεία με το σύστημα Juliet Feminine Laser  του Οίκου Asclepion Laser  που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES, εφαρμόστηκε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ από τον ιατρό Αλέξανδρο Δέρπαπα, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Ουρογυναικολόγο και Χειρουργό Πυελικού Εδάφους. Πρόκειται για μια ταχεία, ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία, που διενεργείται σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, χωρίς ανάγκη για αναισθησία .

Το σύνδρομο της χαλάρωσης του κόλπου (Vaginal relaxation syndrome-VRS) είναι η απώλεια ιδανικής δομής στους ιστούς του κόλπου εξαιτίας της εξασθένησης των ινών του κολλαγόνου.

Τα τοιχώματα του κολπικού σωλήνα χάνουν την ελαστικότητά τους, μειώνοντας σημαντικά την αίσθηση τριβής κατά τη σεξουαλική επαφή, περιορίζοντας έτσι τη σεξουαλική ικανοποίηση του ζευγαριού.

Παράλληλα, σημαντική είναι η επίπτωση στην αυτοπεποίθηση των γυναικών του συνδρόμου Stress Urinary Incontinence  (SUI), μία μορφή ακράτειας ούρων, στην οποία η θεραπεία με laser ενισχύει αποτελεσματικά τη δομή του υπάρχοντος κολλαγόνου και διεγείρει τη σύνθεση νέου, προκαλώντας άμεση σύσφιξη της ουρήθρας.


Σχετικά Άρθρα