ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ηνωμένα Έθνη: Ισότητα των φύλων και βιώσιμη ανάπτυξη

02 Δεκεμβρίου 2022, 16:00

images

Tο UN Global Compact Network Hellas -το ελληνικό δίκτυο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για την εταιρική βιώσιμη ανάπτυξη- διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση “Connecting the dots for Gender Equality”, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16.00.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η έμφυλη ισότητα παραμένει ελλιπής διεθνώς, καθώς σύμφωνα με την έκθεση του World Economic Forum Global Gender Gap Report 2022, το χάσμα οικονομικής συμμετοχής και ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων, θα χρειαστεί 151 χρόνια για να γεφυρωθεί. Και στην Ευρώπη, όπως δείχνουν τα πρόσφατα δεδομένα του Gender Equality Index 2022 του European Institute for Gender Equality, ο ρυθμός προόδου εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αργός με την πανδημία να έχει επιδεινώσει ανησυχητικά αυτή την τάση. 

Στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων που διεξάγει τo UN Global Compact Network Hellas για θέματα υψηλής προτεραιότητας στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει έναν πολυσυμμετοχικό διάλογο που εστιάζει στην εκπροσώπηση των γυναικών και την ανάληψη ηγετικών θέσεων μέσα στις επιχειρήσεις, καθώς και στην καταπολέμηση των στερεοτύπων φύλου στην Ελλάδα. 

Η ισότητα των φύλων εντάσσεται στους άξονες προτεραιότητας του UN Global Compact Network Hellas, καθώς αποτελεί βασική αρχή για την οικοδόμηση ενός συμπεριληπτικού και βιώσιμου μέλλοντος και απαραίτητη προϋπόθεση για μια μετασχηματιστική προσέγγιση της οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για την εκδήλωση ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα