ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί προσποιούνται οι γυναίκες στο σεξ;

10 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Ορισμένες το έχουν κάνει μόνο μια φορά, ενώ για άλλες αποτελεί πάγια τακτική. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βρούμε γυναίκα κάποιας ηλικίας που να μην έχει προσποιηθεί ποτέ οργασμό στην ζωής της.

Κι ενώ η προσποίηση του οργασμού έχει αρνητικό αποτέλεσμα στη σεξουαλική ικανοποίηση καθώς η γυναίκα καθοδηγεί σε λάθος κινήσεις τον σύντροφό της, τα ποσοστά των γυναικών που κάνουν το λάθος να προσποιούνται, είναι πολύ υψηλά! 

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior, η Δρ Debby Herbenick και οι συνεργάτες της διερεύνησαν τα ποσοστά των γυναικών που έχουν προσποιηθεί οργασμό κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά και εκείνων που το έκαναν στο παρελθόν και σταμάτησαν. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στον πιθανό ρόλο της σεξουαλικής επικοινωνίας και ικανοποίησης.

Η μελέτη περιελάμβανε 1.008 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 94 ετών, κυρίως ετεροφυλόφιλες, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το 58,8% των συμμετεχουσών είχε προσποιηθεί οργασμό κάποια στιγμή, αλλά τα 2/3 αυτών δήλωσαν ότι δεν το κάνουν πια.

Οι πιο συχνοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες είχαν προσποιηθεί οργασμό ήταν:

-Ήθελαν να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθανθεί καλά (57.1%).

-Ήθελαν να σταματήσουν το σεξ επειδή ήταν κουρασμένες (44.6%).

-Τους άρεσε ο ερωτικός τους παρτενέρ και δεν ήθελαν να τον κάνουν να αισθανθεί άσχημα (37.7%).

Οι πιο συχνές αιτίες που δεν προσποιούνται πια ήταν:

-Νιώθουν πιο άνετα με το σεξ, είτε έρθουν σε οργασμό είτε όχι (46.6%).

-Νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους ως γυναίκες (35.3%).

-Νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τις αποδέχεται και είναι ευτυχισμένος μαζί τους, ακόμα και όταν δεν έρχονται σε οργασμό (34.0%).

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστήριξαν ότι η έλλειψη σεξουαλικής επικοινωνίας μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το φαινόμενο. «Όταν μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το τι μας αρέσει, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βιώσουμε σεξουαλική απόλαυση. Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα, οι πιθανότητες η πραγματικότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας είναι λιγοστές», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι συγγραφείς λένε ότι οι γυναίκες που συμφωνούσαν απόλυτα με τη δήλωση «νιώθω άνετα να χρησιμοποιώ τη λέξη κλειτορίδα» ήταν πολύ πιθανότερο να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης συγκριτικά με εκείνες που διαφωνούσαν με την εν λόγω πρόταση. 

Σχετικά Άρθρα