ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θεραπείες προσώπου για γυναίκες στην εμμηνόπαυση

03 September 2020, 16:00

images

Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση με τη συνδρομή του δερματολόγου γίνεται επιτακτική μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά για τις μεγαλύτερες γυναίκες που βρίσκονται σε μμηνόπαυση και το δέρμα τους έχει μεγαλύτερες ανάγκες.

Η αναζωογόνηση μπορεί να επιτευχθεί με σειρά μη επεμβατικών θεραπειών που δίνουν τροφή, ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα με θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία εξατομικεύονται στην κάθε ασθενή.

Όπως μας εξηγεί ο ειδικός δερματολόγος- αφροδισολόγος, Δρ Κωνσταντίνος Καλοκασίδης, "ξεκινάμε πάντα με ένα βαθύ καθαρισμό του προσώπου που θα ξεφορτώσει το δέρμα μας από το σμήγμα. Συνεχίζουμε με απολέπιση (peeling), την απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, η οποία είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό. Είναι επίσης απαραίτητη προετοιμασία ώστε να δεχτεί το δέρμα την ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Σε μία επιδερμίδα που έχει σημαντικό βαθμό φωτογήρανσης και ατροφίας (είναι λεπτή) προτιμούμε τα ηπιότερα peelings με οξέα φρούτων (όπως κιτρικό και μανδελικό) τα οποία τα εφαρμόζουμε μόνα τους ή τα συνδυάζουμε με microneedling (με rollers, η συσκευες dermapen) το οποίο τους παρέχει μεγαλύτερη διείσδυση.

Πολλές φορές προτιμούμε να ξεκινήσουμε με συνεδρίες μηχανικής απολέπισης του δέρματος (peelings μικροκρυστάλλων ή με διαμάντι) για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, της επιδερμίδας και μετά να συνεχίσουμε με peelings με οξέα φρούτων.

Μετά τις απολεπιστικές θεραπείες ακολουθεί πάντα θεραπεία με καταπραϋντική low level laser light ακτινοβολία και ενυδατική μάσκα.

Αφού ολοκληρώσουμε την απολέπιση το δέρμα είναι έτοιμο να δεχτεί ενυδατικές και τροφικές (πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία) θεραπείες. Συνιστώ ως θεραπεία εκλογής την ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Τονώνει το δέρμα, και ενυδατώνει βαθιά και αποτελεσματικά γιατί το μόριο του υαλουρονικού προσελκύει και δεσμεύει νερό. Το υαλουρονικό αυτό οξύ (χαμηλού μοριακού βάρους και μη συνδεδεμένο) χρησιμοποιείται αυτόυσιο ή συνδυάζεται και με πολυβιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα τα οποία συμπληρωματικά τρέφουν το δέρμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάζουμε τις μεσοθεραπείες με υαλουρονικό με συνεδρίες αυτόλογης μεσοθεραπείας (PRP). Αυτή είναι μια βιολογική θεραπεία κατά την οποία παίρνουμε μια μικρή αιμοληψία από τον ασθενή μας και από το πλάσμα απομονώνουμε τους αυξητικούς παράγοντες των αιμοπεταλίων (growth factors) τους οποίους μετά χρησιμοποιούμε στην μεσοθεραπεία μας.

Για ακόμα πιο θεαματικό αποτέλεσμα συνδυάζουμε την μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και πολυβιταμίνες-αμινοξέα με μεσοθεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (mesobotox) η οποία προσφέρει μια επιπλέον συσφιξη και λάμψη στην επιδερμίδα.

Όταν χρειαζόμαστε ακόμα εντονότερη και βαθύτερη ανάπλαση του δέρματος σε συνδυασμό με εξάλειψη κηλίδων-δυσχρωμιών προτείνουμε fractional laser το οποίο συνδυάζουμε στην ίδια συνεδρία με αυτόλογη μεσοθεραπεία (prp). Αυτή η θεραπεία οδηγεί στην μέγιστη παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, δίνει πραγματική λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα, και είναι μια ουσιαστική θεραπεία αντιγήρανσης.

Συχνά προτείνουμε και  ενέσιμες θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης (botox) για απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης στο μετωπο και γύρω από τα μάτια καθώς και με υαλουρονικό οξύ για απάλυνση και διόρθωση ρυτίδων έκφρασης και αποκατάσταση του όγκου του προσώπου εκεί όπου έχει χαθεί.


Σχετικά Άρθρα