ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κρυολιπόλυση για μείωση τοπικού λίπους χωρίς λιποαναρρόφηση

21 Μαίου 2020, 17:59

images

Στις γυναίκες, τα ψωμάκια, η κοιλιά, η εσωτερική πλευρά των γονάτων παρουσιάζουν συχνά "κακό σχήμα" με εναπόθεση περιττού λίπους το οποίο δεν φεύγει με δίαιτα και γυμναστική. Η απόλυτη λύση είναι η λιποαναρρόφηση αλλά για όσες δεν θέλουν κάτι επεμβατικό, υπάρχει η λύση της κρυολιπόλυσης. 

Πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία προκαλείται βλάβη στα λιποκύτταρα μέσω του κρύου. Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος ΓαΊτάνης, πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, κατά την διάρκεια της οποίας εφαρμόζεται μια βεντούζα στην περιοχή που θέλουμε να προκαλέσουμε συρρίκνωση των λιποκυττάρων, παράλληλα ασκείται ελαφρά αναρρόφηση των ιστών και στη συνέχεια διοχετεύεται χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στα λιποκύτταρα και τη δημιουργία μιας φλεγμονώδους αντίδρασης σε αυτά. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός κινητοποιεί τους μηχανισμούς της φλεγμονής με αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να υποστρέφουν – μειώνονται. Ο πόνος είναι ελάχιστος – αμελητέος.

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές με τοπικό πάχος, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού ή δερματολόγου.

Μετά την εφαρμογή η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της ή να πάει στο γυμναστήριο. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται εμφανές μετά από 3-6 εβδομάδες, αφού τα λιποκύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη υποστρέψουν και το λεμφικό σύστημα παροχετεύσει τα στοιχεία της βλάβης.

Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί πανάκια και δεν υποκαθιστά μεθόδους όπως η λιποαναρρόφηση, αλλά θεωρείται μια εναλλακτική τεχνική για τις γυναίκες εκείνες που επιθυμούν, με μη επεμβατικούς τρόπους, να βελτιώσουν την εικόνα τους και ν’ απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.

Σχετικά Άρθρα