ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ομορφιά και οι προτεραιότητες αλλάζουν με την ηλικία

06 September 2021, 16:00

images

Οι γυναίκες όταν γνωρίζουν έναν άνδρα, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του. Οι άνδρες από την άλλη πλευρά έχουν ως προτεραιότητα την ομορφιά και την ελκυστικότητα του σώματος της γυναίκας. Αυτό έδειξε αυστραλιανή έρευνα που ανέδειξε ωστόσο κι άλλα πράγματα...

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες φαίνεται να γοητεύονται από μια γυναίκα με ελκυστικό σώμα, ενώ οι γυναίκες από έναν άνδρα με ελκυστική προσωπικότητα. Αλλά αυτά διαφοροποιούνται με το πέρασμα του χρόνου και όσο μεγαλώνουν, άνδρες και γυναίκες τείνουν να συγκλίνουν ότι αυτό που πρωταρχικά αναζητούν, αφορά την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική επαφή. 

Στις ηλικίες έως 25 ετών η «ψαλίδα» είναι αρκετά αισθητή, με τις γυναίκες να δίνουν στην προσωπικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες, αλλά μετά τα 30 η «ψαλίδα» αρχίζει να κλείνει. Μετά τα 60 αρκετοί άνδρες (ίσως επειδή γίνονται σιγά-σιγά πιο σοφοί…) φθάνουν να δίνουν στην προσωπικότητα ακόμη μεγαλύτερη σημασία και από τις γυναίκες.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Στέφεν Γουάιτ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One, ανέλυσε τις απαντήσεις 7.325 ατόμων από 18 έως 65 ετών σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Όπως είπε ο Γουάιτ, «μολονότι και τα δύο φύλα προτιμούν έναν σωματικά ελκυστικό σύντροφο, οι άνδρες εμφανίζουν ισχυρότερες τέτοιες προτιμήσεις για την ελκυστικότητα. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές, δίνοντας σημασία και σε άλλα χαρακτηριστικά, πιθανώς επειδή η αναπαραγωγική περίοδός τους είναι πιο περιορισμένη και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μία κακή επιλογή».

Η μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν τη σωματική εμφάνιση της γυναίκας ως σημαντικότερη από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ευνοήσουν τη σεξουαλική έλξη. Και τα δύο φύλα δεν θεωρούν σημαντικό το εισόδημα ως «σέξι», αλλά οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τη μόρφωση και την εξυπνάδα ενός άνδρα.


Σχετικά Άρθρα