ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η φυσική ομορφιά νίκησε τα φίλτρα και τα καλλυντικά...

10 Μαΐου 2022, 10:00

images

Τα κοινωνικά δίκτυα προωθούν εξιδανικευμένα πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο, πολλά από αυτά στρέφονται τώρα σε μια πιο αυθεντική προσέγγιση της ομορφιάς. Οι αναρτήσεις χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, με πλήθος διασημοτήτων, όπως η Ashley Tisdale, να μην διστάζουν πλέον να δείχνουν τον εαυτό τους όπως είναι στην πραγματικότητα, χωρίς να χρησιμοποιούν φίλτρα.

Οι χρήστες του TikTok, το οποίο συνήθως βρίθει συμβουλών ομορφιάς και μακιγιάζ κάθε είδους, φαίνεται τώρα να επιδιώκουν μια πιο φυσική, αυθεντική προσέγγιση. Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προωθούν και εξυμνούν τη φυσικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη διαφορετικότητα. Θα διαρκέσει η τάση; Κανείς δε γνωρίζει. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους χρήστες να εκδηλώνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για βίντεο χωρίς φίλτρα, μακιγιάζ ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να παραμορφώνει την πραγματικότητα, προσπαθώντας να σπάσουν τα στερεότυπα ''τελειότητας''.

Αν και δεν υπάρχει (ακόμα) κάποιο συγκεκριμένο hashtag που να πρωτοστατεί σε αυτήν την τάση, αυτή εκφράζεται κυρίως με όρους όπως «no makeup», «no makeup challenge» ή «no makeup trend».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ashley Tisdale είναι μία από τους χρήστες του ιστότοπου, που αποφάσισε να αναδείξει τη φυσική ομορφιά, με soundtrack το τραγούδι "Tear in My Heart" των Twenty One Pilots, το οποίο γρήγορα έγινε ο επίσημος ''ύμνος'' αυτής της νέας τάσης ομορφιάς.

Η τραγουδίστρια τράβηξε ένα βίντεο για πρώτη φορά με ένα φίλτρο που της δίνει λαμπερή επιδερμίδα και εξαιρετικά λαμπερή εμφάνιση. Στη συνέχεια του βίντεο, το φίλτρο εξαφανίζεται για να αποκαλύψει τη φυσική ομορφιά της, χωρίς την παραμικρή ένδειξη μακιγιάζ, με μία φράση να συνοδεύει την εικόνα: «I love a no makeup trend». Αυτή ήταν μια ανάρτηση που επιδοκίμασαν πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους.

«Μου αρέσει να βλέπω διασημότητες να φαίνονται φυσικές», σχολίασε ένας εξ αυτών. Ένας άλλος χρήστης είπε μάλιστα: "Αυτή η τάση είναι τόσο υγιής".

Και φαίνεται ότι αυτή η φυσική, χωρίς μακιγιάζ τάση έχει εξαπλωθεί αστραπιαία στο κοινωνικό δίκτυο, με τα βίντεο αυτού του είδους να πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που συμβάλλει στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης. Τι τα χρειαζόμαστε, λοιπόν, τα φίλτρα και το makeup; Ας ταχθούμε όλοι  υπέρ της φυσικής ομορφιάς, επειδή είμαστε υπέροχοι όπως ακριβώς είμαστε!


Σχετικά Άρθρα