ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει με το σύζυγό της απλά σεξ "συντήρησης"

07 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι το σεξ "συντήρησης" της σχέσης που κάνουν ορισμένες παντρεμένες γυναίκες χωρίς οι ίδιες να το θέλουν ουσιαστικά, δεν κάνει καλό σε κανέναν από τους δύο αλλά ούτε και στη σχέση αυτή καθαυτή.

"Είναι πιο χρήσιμο για τη σχέση σας να συζητήσετε με το σύζυγό σας το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τη μειωμένη λίμπιντο, παρά να σιωπήσετε και να κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και εκείνον με το άλλοθι της δικής του σεξουαλικής ικανοποίησης", λένε οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική μελέτη μεταξύ γυναικών προ και μετά της εμμηνόπαυσης οι οποίες ήταν τουλάχιστον 10 χρόνια παντρεμένες.

Όπως αναφέρουν μιλώντας στον Independent, η σχέση πρέπει να βασίζεται στην αλήθεια και την κατανόηση και όχι στο ψέμα και την εικονική πραγματικότητα ευτυχίας. Ο μέσος σύζυγος εκτιμά πολύ περισσότερο τον προβληματισμό της γυναίκας που του εξηγεί ότι θα ήθελε να νιώθει σεξουαλική επιθυμία αλλά δεν τα καταφέρνει, και ακόμα κι αν δεν γίνει σεξ για ένα διάστημα, θα έρθουν πιο κοντά ως σύντροφοι που έχουν μια σχέση αληθινή και βαθιά. Αντίθετα, όταν η γυναίκα απλά κάνει σεξ για να ικανοποιηθεί εκείνος και συχνά προσποιείται, είναι βέβαιον ότι κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτή και ο σύζυγος θα νιώσει πληγωμένος. 

"Μιλάτε αντί να προσποιείστε και όλα θα πάνε έστω και λίγο καλύτερα", λένε οι ειδικοί. Και συστήνουν στα ζευγάρια όσο μεγαλώνουν, να μπορούν να ανοίγουν ο ένας την καρδιά τους στον άλλο χωρίς καμία απολύτως αναστολή.


Σχετικά Άρθρα