ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Επιστημονική εξήγηση για το «κρύο, καιρός για δύο»

16 September 2019, 13:54

images

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception από ερευνητές του Πανεπιστημίου Simon Fraser, υποστηρίζει ότι οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες πιο ελκυστικές τους κρύους μήνες του έτους.

Τι συμβαίνει τότε; Μία εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω των μεγαλύτερων ποσοστών τεστοστερόνης που παρατηρούνται στον ανθρώπινο οργανισμό αυτούς τους μήνες.

Κάποιοι άλλοι πάλι θεωρούν ότι λειτουργεί ως αντίδραση καθώς τους μήνες αυτούς οι άνδρες δεν εκτίθενται σε αποκαλυπτικές εικόνες με μαγιό κλπ και έτσι φαντασιώνονται περισσότερο.

Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς που εκπόνησαν την εν λόγω μελέτη, ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες που η ανδρική λίμπιντο εκτοξεύεται.

Η όλη εργασία επαληθεύεται σχετικώς και από την παρατήρηση ότι οι περισσότερες γεννήσεις καταγράφονται το καλοκαίρι γεγονός που σημαίνει ότι οι συλλήψεις έγιναν το περασμένο φθινόπωρο.

Σε μια άλλη, παράλληλη μελέτη, έγινε εξάλλου η εξής παρατήρηση: Από αρχές Αυγούστου μέχρι τον Οκτώβριο, ο αριθμός και η συγκέντρωση σπέρματος στους άνδρες είναι στα χαμηλότερα επίπεδα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο περιβάλλον που δεν ευνοούν την σπερματογένεση.

Υπάρχει και ο αντίποδας

Κοινωνιολογικά υπάρχει η αντίθετη εικόνα: Οι περισσότερες ερωτικές σχέσεις ξεκινούν το καλοκαίρι. Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια παραδέχονται ότι κάνουν περισσότερο σεξ τα καλοκαίρια. Και οι γυναικολόγοι συχνά συστήνουν σε όλους θέλουν να επιτύχουν εγκυμοσύνη, να χαλαρώσουν στις διακοπές και να αρχίσουν την προσπάθεια.

Τι ισχύει λοιπόν;

Η εμπειρία από τέτοιες μελέτες λέει να διατηρούμε συντηρητική στάση καθώς μετά από μερικά χρόνια ανατρέπονται από μια άλλη που στηρίζεται σε άλλα ή στα ίδια δεδομένα αναλυμένα με άλλη μεθοδολογία.

Ακόμα κι αν η ζέστη και το κρύο διαδραματίζουν τον ρόλο τους στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι κάθε γωνιά του πλανήτη έχει άλλες κλιματικές συνθήκες.

Δηλαδή αυτοί που έχουν περισσότερους μήνες κρύο (όπως οι σκανδιναβοί) κάνουν περισσότερο σεξ από τους άραβες που έχουν περισσότερους μήνες ζέστη; Κάτι τέτοιο δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί οπότε υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με την επίδραση του κλίματος…

Σχετικά Άρθρα