ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

6 καλές συνήθειες για πιο απολαυστικό σεξ

12 Αυγούστου 2019, 18:25

images

Το καλοκαίρι και οι διακοπές συνδέονται ειδικά για τους πιο νέους, με «χαλαρές» συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα… Μαγιό και εσώρουχα που πλύθηκαν στο χέρι μόνο με νερό, πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν ξανά και ξανά επί μέρες, πρόχειρο φαγητό και άλλα παρόμοια, μπορούν όχι μόνο να μας χαλάσουν τις φετινές διακοπές αλλά να μας βάλουν και σε περιπέτειες με την υγεία μας και την σχέση μας!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεξολόγος Δρ. Draion M. Burch «η σεξουαλική συμπεριφορά έχει αισθηματική, σωματική και κοινωνική διάσταση». Είναι δηλαδή μια σύνδεση μυαλού και σώματος που όταν βρίσκονται σε αρμονία, τότε έχουμε και καλό σεξ και υγιείς σχέσεις!

Από την πλευρά της, η ψυχοθεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Δρ. Nicole Prause, θυμίζει ότι «η σεξουαλική υγεία πρέπει να εμπεριέχεται και να αποτελεί πάντα προϋπόθεση της σεξουαλικής πράξης».  

Κι αναφέρουν 6 τρόπους να το επιτύχουμε αυτό:

1-Να αγαπάμε το σώμα μας

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι το διατηρούμε υγιές, καθαρό, όμορφο και ασφαλές. Δηλαδή τρώμε σωστά, γυμναζόμαστε, δεν πίνουμε υπερβολικά πολύ αλκοόλ, κάνουμε θεραπείες ομορφιάς, πλενόμαστε τακτικά και δείχνουμε προσοχή που «δίνουμε» το σώμα μας ώστε να τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας.

2-Να έχουμε καλή επικοινωνία

Οι υγιείς, επιτυχημένες σχέσεις –είτε είναι εφήμερες είτε μακροχρόνιες- βασίζονται στην καλή επικοινωνία. Μιλάμε ανοιχτά λέγοντας τι θέλουμε, τι ΔΕΝ θέλουμε, πως νιώθουμε, τι σκεφτόμαστε. Και περιμένουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Όταν όλα είναι ξεκάθαρα, τότε οι πιθανότητες για καλό σεξ αυξάνονται!

3-Να ξέρουμε ποια στιγμή είναι κατάλληλη για κάθε τι

Υπάρχουν οι στιγμές οι ήσυχες που φλερτάρουμε και περνάμε καλά με μια ωραία συζήτηση, και υπάρχουν και οι στιγμές της έντασης του σεξ. Κάθε στιγμή έχει άλλη συμπεριφορά και άλλο… λεξιλόγιο. Το γεγονός ότι πριν από λίγη ώρα ήμασταν σε περιπτύξεις και είχαμε μια Χ συμπεριφορά, δεν σημαίνει ότι όταν πάμε για ποτό με φίλους θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια!

4-Να είμαστε ευχάριστοι και χαμογελαστοί

Ας μην θυμώνουμε με το παραμικρό. Κι ας μην κάνουμε «μούτρα» κάθε φορά που ακούμε κάτι που δεν μας αρέσει. Με το χαμόγελο λύνονται πολλά προβλήματα στις σχέσεις πριν διογκωθούν και γίνουν αξεπέραστα. Αν πάλι δεν είναι εφικτό να είμαστε ευχάριστοι με τον ερωτικό μας σύντροφο, αυτό κάτι σημαίνει για την σχέση αυτή και πρέπει να το λάβουμε υπόψιν.

5-Να μην πέφτουμε στην παγίδα της ρουτίνας

Οι εναλλαγές και οι εκπλήξεις κάνουν ένα ζευγάρι πιο ευτυχισμένο και το οδηγούν σε ωραιότερες προσωπικές στιγμές. Η ρουτίνα δεν σκοτώνει μόνο τον έρωτα. Σκοτώνει και το σεξ!

6-Μην μετράτε ποτέ τις φορές που κάνατε σεξ ως ζευγάρι

Είτε κάνετε συχνά είτε σπάνια, μην το μετράτε. Μην κρατάτε ημερολόγιο σε κάτι που από την φύση του πρέπει να είναι αυθόρμητο. Μόνο κακό θα σας κάνει!

ΠΗΓΗ: The Journal of Sexual Medicine

Σχετικά Άρθρα