ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη δίνη του κορωνοϊού η Ευρώπη- Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Κίνα

26 Φεβρουαρίου 2020, 03:58

images

Στη δίνη του κορωνοϊού.βρίσκεται η Ιταλία εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης  του φονικού ιού εκτός Κίνας.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν χθες το θάνατο ακόμη τεσσάρων ασθενών ανεβάζοντας τον κατάλογο των νεκρών από τον μολυσματικό ιό στους 11.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σύνολο των κρουσμάτων στην Ιταλία ανήλθε στα 322. ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας σήμαναν συναγερμό.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας δήλωσε πως οι γειτονικές χώρες έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους.

«Το κλείσιμο των συνόρων θα ήταν ένα δυσανάλογο και αναποτελεσματικό μέτρο αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις  στη χώρα έχουν ακυρωθεί.

Νωρίτερα την Τρίτη, καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού και στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Ενας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στη Φλωρεντία.

Επίσης μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, που  έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας.

Σε καραντίνα τέθηκε  όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Χθες καταγράφηκαν και τα πρώτα κρούσματα σε Ελβετία, Αυστρία Κροατία και Ρουμανία ενώ στην Ισπανία καταγράφηκε ένα κρούσμα.

Σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή βρίσκονται και οι υγιεινομικές αρχές στην Κύπρο.

Σήμερα αναμένεται αν γίνει συνάντηση των υπουργών υγείας, εξωτερικών, εσωτερικών και δικαιοσύνης με στόχο να ληφθούν ακόμη περαιτέρω προληπτικά μέτρα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα  πρόληψης τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν  την αναστολή λειτουργίας σχολείων τον περιορισμό των μέσων μεταφοράς και την επίταξη κλινών.

Σενάριο για να μπει το Βερολίνο σε καραντίνα 

Το σενάριο να μπει ολόκληρη η γερμανική πρωτεύουσα σε καραντίνα, σε περίπτωση διάδοσης του κορωνοϊού, εξετάζουν οι αρχές του Βερολίνου, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Αντρέας Γκάιζελ.

Σύμφωνα με τον Γκάιζελ, "κάτι τέτοιο σίγουρα δεν αποτελεί απλή διαδικασία. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο σενάριο. Και έχουμε κάνει τα ανάλογα σχέδια. Το ερώτημα βέβαια παραμένει πόσο αποτελεσματικό θα είναι ένα τέτοιο μέτρο σε μια πόλη 3,7 εκατομμυρίων κατοίκων;".

Να σημειωθεί πως στη Γερμανία υπήρξαν μέχρι στιγμής δεκαέξι κρούσματα του κορωνοϊού, οι αρχές ωστόσο κατάφεραν να εμποδίσουν τη διάδοση του, λαμβάνοντας τα ανάλογα μέτρα καραντίνας, δίχως επίσης να υπάρξει νεκρός.

Mεγαλώνει η λίστα των νεκρών απο τον κορωνοϊό

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν χθες Τρίτη 52 νέους θανάτους εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε στο κεντρικό τμήμα της χώρας τον Δεκέμβριο, με τον απολογισμό να είναι ο χαμηλότερος των τριών εβδομάδων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Εξάλλου καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401.

Οι αριθμοί  στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βρήκαν από τα νοσοκομεία χθες, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τους 29.745.

Εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλον έναν θάνατο, τον ενδέκατο στη χώρα, και εντόπισαν 169 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, με το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν να ανέρχεται πλέον σε 1.146.

Η Νότια Κορέα είναι εδώ και κάποιο καιρό η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του COVID-19, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τα νέα κρούσματα που επαληθεύτηκαν χθες Τρίτη, τα 134 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που συνδέεται με την εξάπλωση του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).



Σχετικά Άρθρα