ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διακριτό πειθαρχικό παράπτωμα η σεξουαλική παρενόχληση στην Αστυνομία

02 Μαΐου 2023, 20:13

images

Σε έγκριση της πρότασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης αναφορικά με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης το οποίο πλέον θα είναι ένα διακριτό πειθαρχικό παράπτωμα στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, προχώρησε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου εξέφρασε την ικανοποίησή της λέγοντας ότι μέχρι σήμερα τέτοιου είδους συμπεριφορά κρινόταν ως ανάρμοστη, αλλά δεν ήταν διακριτή όταν εξετάζονταν πειθαρχικά παραπτώματα.

«Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίζουμε ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι κάτι στο οποίο θα δείχνουμε μηδενική ανοχή και ως Υπουργείο και ως Αστυνομία και ως Πυροσβεστική Υπηρεσία», επεσήμανε η Υπουργός.

Είπε ακόμη ότι αυτό αποτελεί μέρος και της πολιτικής της Κυβέρνησης και είναι σημαντικό τα μηνύματα να πηγαίνουν σε όλους τους αποδέχτες. Πέραν του συμβολισμού της σημερινής απόφασης, συνέχισε, «πιστεύω ότι είναι κάτι που πρακτικά θα ενδυναμώσει την φωνή των γυναικών, οι οποίες κατά κύριο λόγο είναι τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, και οι οποίες νοιώθουν την ανάγκη να καταγγείλουν συμπεριφορές που δεν εμπίπτουν μέσα στα πλαίσια του επαγγελματισμού στον χώρο εργασίας».

Σχετικά Άρθρα