ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερα κρούσματα ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας εξαιτίας της πανδημίας

29 Ιουνίου 2021, 09:00

images

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τα νέα περιστατικά διατροφικών διαταραχών, ανορεξίας και βουλιμίας, στα νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η πανδημία δημιούργησε τις συνθήκες για διόγκωση του προβλήματος στους εφήβους.

Η κοινωνική απομόνωση, η κοινωνική αποστασιοποίηση και τα κλειστά σχολεία λόγω της COVID-19 θεωρείται ότι έχουν συμβάλλει σε αυτή την έκρηξη των περιστατικών, σύμφωνα με τους επιστήμονες. «Οι ασθενείς που καταφεύγουν στα νοσοκομεία είναι πραγματικά σε κακή κατάσταση. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες ψυχικής υγείας στους εφήβους σαν μια δεύτερη πανδημία και οι διατροφικές διαταραχές είναι τμήμα τους», αναφέρει η Δρ. Tracy Richmond, διευθύντρια του προγράμματος διατροφικών διαταραχών στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Η Δρ Richmond ολοκλήρωσε μελέτη που θα δημοσιευθεί στο Journal of Adolescent Health και η οποία εξετάζει τα ποσοστά των ασθενών που φτάνουν στο νοσοκομείο της Βοστώνης με διατροφικές διαταραχές. Πριν από την πανδημία, ο μέσος αριθμός νοσηλευόμενων ασθενών με διατροφικές διαταραχές ανά πάσα στιγμή στο νοσοκομείο δεν ξεπερνούσε τους τέσσερις.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατακόρυφα σε 10 κατά μέσο όρο, ή ακόμα και 16 ασθενείς. Οι περιπτώσεις εξωνοσοκομειακών περιστατικών σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, με τα σχετικά αιτήματα που έφταναν στο νοσοκομείο σε εβδομαδιαία βάση να αυξάνονται από έξι σε 23.

Οι δύο πιο συχνές διαταραχές ήταν η νευρική ανορεξία και η βουλιμία και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κλείσιμο των σχολείων που είχε ως αποτέλεσμα την κοινωνική απομόνωση πολλών εφήβων, άνοιξε τον δρόμο για τέτοιου είδους διαταραχές.

Σχετικά Άρθρα