ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα μήλο την ημέρα κάνει πέρα και τα περιττά κιλά

11 Ιανουάριου 2021, 16:00

images

Η κατανάλωση ενός μήλου ημερησίως βοηθά στην καύση του λίπους και μάλιστα μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους ακόμα και τέσσερα κιλά ετησίως.

Το μήλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του πριν από το γεύμα, να συμβάλλει στην κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού, καθώς και στην αποφυγή άλλων ανθυγιεινών σνακ.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο διατροφολόγο Rob Hobson, τα μήλα είναι τρεις φορές πιο χορταστικά από μια μπάρα σοκολάτας, καθώς βέβαια και πολύ πιο υγιεινά. «Τα μήλα περιέχουν 1,2 γραμμάρια διατροφικών φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια φρούτου, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι και αποτρέπει το αίσθημα της πείνας, ειδικά όταν καταναλώνεται πριν το γεύμα», τονίζει ο κ. Hobson.

Η πηκτίνη, η φυτική ίνα που βρίσκεται στα μήλα, βοηθά επίσης στη ρύθμιση των βακτηρίων στο έντερο δηλαδή στο μικροβίωμα, η ποικιλία και ισορροπία των οποίων σχετίζεται με την αποτροπή της αύξησης του βάρους και της συσσώρευσης λίπους στο σώμα», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα για ένα χρόνο είναι μια συνήθεια αποδεδειγμένα ωφέλιμη καθώς όπως αναφέρει η διαιτολόγος Lucy Dawson, «τρώγοντας ένα μήλο κάθε μέρα πριν από το βραδινό, ίσως είναι η λύση για να απαλλαγούμε από τα κιλά που βάλαμε κατά τη διάρκεια του lockdown». Μελέτη που διεξήχθη από τον Βρετανικό Οργανισμό Παραγωγών Μήλων και Αχλαδιών έδειξε εξάλλου ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός φρούτου πριν από το βραδινό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του βάρους που οι περισσότεροι άνθρωποι έβαλαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σχετικά Άρθρα